keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Bobin pieni viisauskirja -esittelyssä

Tassulinnan blogissa on aiemmin esitelty kaikki suomeksi ilmestyneet katukissa Bobin -kirjat - Katukatti Bob, Bobin maailma, Bobin joulu - ja Katukatti Bobin DVD:n . Nyt kun ilmestyi uusi kirja, niin halusimme Maxin kanssa tietenkin lukea myös sen.
WSOY:n julkaisema James Bowenin uusi kirja on nimeltään Bobin pieni viisauskirja. Se sisältää katukatin elämänohjeita meille ihmisille. Kissathan näitä ohjeita jo osaavat käyttää, mutta ihmisiltä nämä tärkeät ohjeet tuppaavat unohtumaan liian usein.
Takakannessa kerrotaan tiivistettynä, miten koditon katusoittaja James löysi Bobin keväällä 2017 ja miten se on muuttanut molempien elämän. Näistä ajoista kerrotaan paremmin aikaisemmin ilmestyneissä kirjoissa ja dvd:ssä.
Tässä kirjassa keskitytään elämänohjeisiin, pieniin viisauksiin jokaiselle päivälle. Lyhyissä, 1-3 sivun pituisissa luvuissa, käsitellään montaa eri aihepiiriä. Kuten tuossa ylhäällä olevassa luvussa, että jokaisessa päivässä on jotain hyvää. 

"Olemme aina vahvempia yhdessä" -luvussa mietitään asiaa spagetin keiton sivussa; miten yksinäinen spagetti katkeaa helposti, mutta kun niitä on useampi, niin katkaisu ei olekaan niin helppoa.
 Kirja on täynnä ihastuttavia viisauksia, kuten tämä: "Jos ei osaa olla pienestä kiitollinen, ei ole kiitollinen paljostakaan."
 Minusta kirja oli kiva lukea pienissä osissa, jolloin ajatuksia ja ohjeita ehti pureskelemaan paremmin. Kirjan lukemiseen menikin muutama viikko, kun luin kotona ollessa aina muutaman luvun päivässä. Kirjaa on helppo lukea ja samaistua ajatuksiin.
Suosittelemme kirjaa itselle, kaverille, lahjaksi - naiselle, miehelle, vanhalle, nuorelle.. Ei merkitystä onko kissanomistaja vai ei. Tämä kirja sopii jokaiselle, sillä välillä on hyvä pysähtyä miettimään mistä kaikesta pienestä voi elämässään olla onnellinen. Ja tämä kirja menee taatusti uudestaan emännällä lukuun muutaman kuukauden päästä.

Olen tutustunut moniin filosofeihin ja moniin kissoihin. Kissojen viisaus on aivan ylivertaista. - Hippolyte Taine

4 kommenttia:

 1. Ihanan kuuloinen kirja ja ihana Max poseeraamassa!
  Tuo on todella osuvasti sanottu kiitollisuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitollinen pitäisi muistaa olla kaikesta mistä vaan voi olla 😊

   Poista
 2. Tämä kirja löytyy meiltäkin! :) Vielä en ole ehtinyt lukea, mutta aikomus on! Kylläpä Max on tomera suosittelija! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen että Juju voi auttaa sua lukemaan! - Max

   Poista