lauantai 23. toukokuuta 2020

Maailman kiertäjä

Pepsi:

Hyvät lukijat. Pahoittelut että blogi on ollut tällä viikolla hiljainen. Olen ollut äärimmäisen kiireinen. Tiistaina nimittäin aloitin kiertämään maailmaa ja palasin vasta äskettäin kotiin.
Tiistai aamuna lähdimme emännän kanssa. Muttei autolla vaan siitä talon viereiseltä junalaiturilta. Junia olen kyllä nähnyt satoja, mutta ensimmäistä kertaa minä nousin kodin edestä pysähtyneeseen junaan. Se olikin tositosi jännää, enkä oikein nauttinut. Tammereella nousimme junasta pois ja vaihdoimme Nysseen. Se oli ensimmäinen kertani bussissa ja hyvin verrattavissa autoiluun. Ei hassumpaa siis.
 Matkustimme Nyssellä emännän äidille. Siihen kotiin, jossa asuimme ennen nykyistä kotia vuoden verran. Tutut paikat siis ja olin heti tilanteen tasalla, vaikka emäntä lähti töihinsä. Ikkunanäkymä oli hieman muuttunut, kun ne myllersi jotain pihassa. Nukuimme yön tuolla ja keskiviikkona emäntä meni vielä töihin ja tuli sitten ajoissa luokseni. Olin onnessani, mutta se kaappasikin minut koppaan ja sitten lähdimme autolla.
Ajomatka oli pitkä, mutta kohde hyvä; MÖKKI. Ihanaa! Emännän isä oli meitä vastassa ja olin heti niin onnessani, kun tajusin minne pääsen. Sitten otinkin ilon irti ulkoelämästä ja keväästä.
Järven rannalla olisin viihtynyt vaikka kuinka kauan! Miksei meillä kotona ole järveä?
Välillä piti tietenkin nauttia kunnon päiväunet. Sillä aikaa emäntä oli käynyt saaren sisäosassa retkeilemässä ja löytänyt sieltä jonkun sydämen muotoisen lähteen ja metsän täynnä valkovuokkoja, joista se innostuneena kertoili.
Mennäänkö taas rantaan?
Kaikki kiva loppuu aikanaan ja niinpä kolmen mökkiyön jälkeen palasimme tänään kotiin. Mutta emäntä lupasi että kesää on vielä jäljellä ja pääsen vielä ihan varmasti mökille tänä kesänä monta kertaa.

26 kommenttia:

 1. No onpas sulla ollut kiireinen viikko, ei ihme, että et ole ehtinyt päivittää blogia. Vaan nythän tuli vaikka mitä jännää seikkailua! Juna ja nysse, vanha koti ja kaiken huippuna mökki!

  Me ei yhtään ihmetellä, että viihdytte emännän kanssa mökillä, kun siellä on noin ihanaa! Ette tainneet vielä uskaltautua uimaan sentään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kastelin rohkeasti tassuni (taisi kyllä olla vahinko), mutta emäntä ei uskaltanut tehdä sitäkään! Kylmää se vesi kyllä oli. - Pepsi

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Vuoden ensimmäinen reissu mökille on aina paras, kun on niin paljon tutkittavaa ja pitää ehtiä nauttiakin! - Pepsi

   Poista
 3. Hienoja kuvia! Kyllä sinulla on tosiaan pitänyt kiirettä. Mahtavissa maisemissa olet ollut. Oletko maistanut tuota vettä? On varmasti raikasta! Minäkin olen ollut vähän kiireinen. Minun pitää hoitaa tomaatin taimea ja sitten meidän pihalla on niin paljon kissoja, pupuja ja lintuja. Kyllä niissä sitten on vahtimista! - Peppi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitihän sitä maistaa ja se oli todella raikasta! Mutta onpas sinulla töitä! Uskon että hoidat tehtäväsi hyvin Peppi! - Pepsi

   Poista
 4. Ooh, onpa sulla ollu hieno reissu. Niin monta eri kulkuvehjettä ja paikkaa. Ja varsinkin tuo viimeinen. Onneksi on kesää vielä jäljellä!
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä oikein maailmanympärysmatka. Ainakin siltä tuntui. - Pepsi

   Poista
 5. Ihana reissu, mökillä olo on niin parasta - Leonard ja Leia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkeily on vaan niin ihanaa ja olen tuolla onnellisimmillani - Pepsi

   Poista
 6. Pitkän matkan näköjään joutui tekemään, että pääs mökille. Mutta oli varmaan sen arvoista! Kaunista on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tuntui kiertoreitiltä se menomatka verrattuna paluumatkaan. Mutta oli todellakin sen arvoista! - Pepsi

   Poista
 7. Ohhoh! Onpas teillä ollut menoa tällä viikolla. Itse olen lähinnä ulkoillut, syönyt ja nukkunut. Tosin tältä viikonlopulta ulkoilut pilasivat naapuriin vierailulle tulleet koirat, jotka eivät osaa käyttäytyä. Huohottavat ja haukkuvat ja vetävät omistajiaan fleksin toisessa päässä. Varsin sivistymätöntä, kun vertaa minun hienostuneita ulkoiluja. Olisi muuten kiva joskus päästä tuollaisen järven rannalle. En ole ikinä päässyt.

  -Herra Karvajalka-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat.. ne eivät osaa kyllä yleensä käyttäytyä. Onneksi tuolla reissulle en törmännyt yhteenkään koiraan. Järven rannalla on ihan oma tunnelmansa - Pepsi

   Poista
 8. Hieno reissu, mutta mihinkäs se Max oikein jäi? Eikö tykkää reissuista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Max on enemmän kotikissa. Minä taas rakastan seikkailuja! - Pepsi

   Poista
 9. Kyllä joka kissalla pitäisi olla ikioma järvi...lätäkkö....edes joku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti pitäisi olla! Mutta haaveeksi taitaa jäädä.. - Pepsi

   Poista
 10. Onpa kivoja mökkeilykuvia! Ja mukavaa, että lumi on hävinnyt viimein maasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi viihtyikin pitkään ja jäät, mutta sitten ne katosi ykskaks! - Pepsi

   Poista
 11. Onpa sinulla ollut hieno reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä se oli ehdottomasti, olin niin onnellinen! - Pepsi

   Poista
 12. Pepsi on oikea Onnen kissa/reissukissa 😊.

  VastaaPoista