sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Mustikassa mökillä

Pepsin kanssa vietimme lomani viimeistä viikonloppua mökillä. Tarkoitus oli tulla vasta sunnuntaina kotiin, mutta kuumuus sekä sisällä että ulkona houkuttelivat saapumaan kodin viileään ilmaan jo lauantai-iltana.

Pepsi nautti mökillä olosta, vaikka lepotaukoja ja makoiluja oli hyvin runsaasti. Ihmetytti kun se ihan itse halusi rannan läheisyyteen. Ehkäpä pienoinen vire järveltä helpotti kuumuuteen. Uimaan se ei silti tahtonut ;-)
Olen käynyt jo vuosia Pepsin kanssa mustikassa. En tiedä parempaa kaveria mustikkaan kuin Pepsin.

Normaalisti Pepsi istuu rauhallisesti jonkun kannon tai kiven nokassa ja tarkkailee ympäristöä, minun poimiessa marjoja. Tällä kertaa makuuasennotkin varjossa olivat suosittuja.
Pepsi ei hätäile, ei pyydä eteenpäin vaan odottelee ihan rauhassa. Kun olen poiminut Pepsin narun ympäryksen verran marjoja vaihdetaan paikkaa. Se ihan kuin tietää että nyt on minun saalistusvuoro. Hän saalistaa sitten taas vuorollaan ja minä odotan.
Tunti meni helteisessäkin metsässä marjoja poimiessa ihan hyvin. Sitten Pepsi alkoi jo vilkuilemaan mökille päin, lähdetäänkö välillä lepäämään.
Tämä oli vain hienovarainen ehdotus, mutta tartuin heti tarjoukseen ja välittömästi mökille palattuamme pulahdin järveen. Oli hyvä ajatus laittaa uikkarit vaatteiden alle :-)

14 kommenttia:

 1. Pepsi se on kunnon kavaljeeri; mökkeilyt ja marjastukset hoidetaan taidolla ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on mun erikoisalaa :-) Linnan pojat eivät sitä osaa hoitaa, joten ne jätetään kotiin :-)

   Poista
 2. Yhteistyötä parhaimmilaan !

  Tämä hiki-ilma alkaa kyllä riittämään. Eihän säässä mitää vikaa, jos maa olisi alkujaankin rakennettu helteille vaan kun ei ole. Bussien ilmastoinnit ei toimi, kauppojen ilmastoinnit ei ole tarpeeksi tehokkaita, uimapaikkoja ei ole lähistöllä jne. Enkä muuten tule kaipaamaan tätä säätä ensi talvana, vaikka heittäisi -30 astetta, kaipaan Suomen normaalia kesää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekat 2 päivää oli ihan kivaa, mutta sitten alkoi riittämään. Jospa se helle pian helpottaisi ja jatkuisi vain kesänä.

   Poista
 3. Olittepa reippaita mustikanpoimijoita!

  Tuo viimeinen kuva ja hassu ilme ♥

  Ja Tarun kommentille kilokaupalla komppausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä: Minustakin viimeisessä kuvassa oli Pepsillä erikoislaatuinen ilme. En vain keksinyt oikein napsahtavaa kirjoitusta siihen, vaikka kuinka pohdin mikä ilme tämä nyt oikein on.

   Poista
 4. Ilona haluaa sanoa, että Pepsi on söpöistä söpöin, koska mustavalkoiset kissat on ihanii, ja tää on Ilonalta (kuulemma) ihan puolueeton kommentti.

  VastaaPoista
 5. Pepsi, sulla on vaikka mitä taitoja! Ihaillaan erityisesti tuota paikallaanpysymistä ja odottamista.Ei oo meidän valikoimissa, sanoo emäntä. Aijaa?
  - Pipsu ja Miiru -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepsi: Mikäs siinä metsän ääniä kuunnellessa, kun mihinkään ei ole kiirettä :-)

   Poista
 6. Maailmalla on kaikenmaailman tryffelipossuja, meillä Suomessa on mustikkakissoja, joiden valioihin Pepsi selvästi kuuluu. Olipa Pepsiltä todella huomaavaista tuoda emäntä välillä mökille virkistävälle uinnille!

  VastaaPoista
 7. Pepsi: Emäntä sanoikin mua viime kesänä mustikkakissaksi, kun johdatin aina runsaiden mustikkamättäiden ääreen :-)

  VastaaPoista