keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Painon mittaus

Meillä mitataan kissojen painot aina silloin tällöin. Käytän mittaukseen Wiin tasapainolautaa ja ohjelmana on Wii Fit Plus. Ensin mittaan oman painoni, jotta ohjelma osaa laskea kissojen painot oikein - tästä ei nyt tullut otettua kuvaa ;-). Sitten ensimmäinen kissa syliin, mittaus ja tulokset:
Oho. Maxin paino on taas heilahtanut aika korkealle. Eläinlääkärikin huomautti toukokuussa että Maxilla on pikkuisen ylimääräistä. Yritän pitää Maxin painon noin 4,5 kg:n lukemissa, mutta helpommin sanottu kuin tehty. Henkilökunnan pitäisi lähteä tiheämmin lenkille Maxin kanssa.. No ehkä pian alkavalla kesälomalla voisi yrittää ryhdistäytyä.

Ja sitten seuraava "potilas" syliin ja mittaukseen Wiille. Sitten katsotaan tulos:
Pepsi on hoikka tyttö. Paino vaihtelee 3,5-4 kilon välillä eli normaalissa tilassa mennään. Pepsi näyttää itsekin tutkailevan painoansa "olenko minä sirossa kunnossa vai pitäisikö olla syömättä muutama herkkutikku?"

Huomasithan että TV:n ruudulla on ihan kissojen "omat" kuvatkin. Ohjelma seuraa painon muutosta ja tallentaa kaikki mittaustulokset ylös.

Miten teillä mitataan kissan paino?

22 kommenttia:

 1. Hauska tapa mitata kissojen painoa Wiin avulla! Meillä ei ole edes normaalia vaakaa, joten kissojen paino selviää lähinnä vain eläinlääkärikäynneillä. Odotan jo innolla syksyllä koittavaa rokotuskäyntiä niin saadaan painot selville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me päästään syliin, kun mitataan painoa. Aina me vain juuri silloin haluattaisi sylitellä..

   Poista
 2. Emäntä laittaa meidät istumaan keittiövaa'alle. Se on semmoinen 15 x 15 cm kokoinen lasilevy ja siinä meidän pitää istua kiltisti, kunnes paino selviää jostain digitaalisesta näytöstä. Siis yksi kerrallaan istutaan tietenkin. Bertta on paikalla olemisessa parempi, mutta kyllä mäkin osaan. Viimeksi Bertta paino 2,95 kg ja mä 3,15 kg. Kuulemma olin syönyt vähän liikaa edellisen kerran, kun olin valeraskaana...

  Terveisin,
  Coco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepsi: Te ootte vielä hoikempia kuin minä. Pidätte selvästi tarkkaan huolta linjoistanne! Me ei missään vaa'alla suostuta istumaan.

   Poista
 3. Pahvilaatikko + keittiövaaka. Riittää viiteen kiloon asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillähän pahvilaatikko oli tainnut laihtua ja Sulo kasvaa :-)

   Poista
 4. Meillä punnitaan sylissä, Pojan tai Husbendin. Eilen juuri kävivät vaakalla matolääkeannistusta varten; Béla 4,5 ja Gebsu sekä Nipsu 4. Ylemmäs eivät ole vielä menneet painonsa ja hyvä niin. Tuo teidän tapa on kyllä kovin suloinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän välistä kaikkien teidän paino :-) Me nähdään painon muutos itsekin heti ruudulta.

   Poista
 5. Pepsi, tyypillinen nainen. Niin huolissaan figuureistaan, jotka ovat kyllä ihan täydelliset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepsi: Oi kiitos! Ehkä minun pitää pikkuisen kuitenkin säännöstellä kesäherkutteluani.

   Poista
 6. Loistava mittaustapa :D Meillä käytetään ihan normaalia vakaa, ensin emäntä ja sitten vuoron perään kissat syliin. Tästä postauksesta inspiroituneena meilläkin mittaillaan tänään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepsi: Välillä on hyvä tarkistaa linjojen tilanne :-)

   Poista
 7. ou, toihan on kätevä! (me ei kyllä uskalleta puntariin huh huh..)
  -Blackie ja daamit-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on emännän mielestä ainakin hauska tapa mitata.

   Poista
 8. Täällä käydään aina samalla kotipuntarilla, kissat seisoo yllättävän kiltisti siinä levyllä. Myös eläinlääkärikäynneillä punnitaan.

  VastaaPoista
 9. Onpas muuten kätevä tapa mitata ja seurata painoa! :) Mä en ole kotona enää punninnut kissoja, kun en itse halua mennä siihen vaa'alle. :D Ehkä olisi taas aika järkätä treffit vaa'an kanssa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Treffit vaa'an kanssa. Toivottavasti tulee hyvät treffit!

   Poista
 10. Höyhensarjaa. Nero painaa 5,5-6 kg eikä ole yhtään lihava vaan sutjakka poika. Samassa lukemassa on pysytty koko aikuisiän.

  VastaaPoista
 11. Höyhensarjaa. Nero painaa 5,5-6 kg eikä ole yhtään lihava vaan sutjakka poika. Samassa lukemassa on pysytty koko aikuisiän.

  VastaaPoista
 12. Haa miksen ole itse tajunnut punnita kissoja tuolla tasapainolaudalla!! :D Aina pelkän digitaalivaa'an kanssa värkkäillyt, ja siihen tulokseen nyt ei paljoa voi luottaa... Damn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä: Sillä on tosi hyvä punnita. Nyt vain kokeilemaan!

   Poista