tiistai 2. syyskuuta 2014

Helpompi madotus?

Emäntä pyysi toukokuussa eläinlääkärikäynnillä lääkäriltä jotain helpompaa matolääkettä, kun kissojen kanssa on aina tappelu kyseisessä toimenpiteessä. Niitä tappeluita ehditään ehkä joskus vielä näyttämään, mutta nyt oli kokeilu helposta matolääkkeestä. Ostin nimittäin silloin Profender-nimistä valeluliuosta kissoille.

Max: "Mikä tämä on?" Pepsi: "Mua alkoi vähän epäilyttämään, lähdenkin tästä käväisemään tuolla.."
 
Max: "Pitäisikö minuakin alkaa epäilyttämään, kun Pepsi meni tuonne? Mutta nuo näyttää ihan vaarattomilta."
Max: "Miksi sinä kutittelet mua niskasta? Hih hih."
Pepsi: "Emäntä raahasi minut väkisin esiin. Ja nyt se laittaa jotain ököttiä mun niskaan. Kyllä mä niin tiesin, että tässä on ´koira kissa haudattuna´."
"En muuten puhu sille koko iltana mitään. En hae siltä edes hyvittelytikkua!"

Jälkikirjoitus: Eikä Pepsi huolinut emännän antamaa tikkua. Isännän antamana se kyllä kelpasi..

30 kommenttia:

 1. Meijän äiti haluis vähän tietää miten tää jutska toimii, kuulemma meijätkin pitäs madottaa tässä lähiaikoina... Ties mitä se ikinä meinaakaan...

  -Jupiter, Orbit ja Lenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepsi: Parempi ettette tiedä mitä se on..
   Emäntä: Eläinlääkäriasemalta ostin tämän lääkkeen. Eli se on tuollainen korkillinen pikku putkilo nestemäistä ainetta, jonka vain annetaan valua suoraan kissan niskaan. Tosi helppo edellisiin kokemuksiin verrattuna.

   Poista
 2. Voi Pepsiä ja Pepsin paheksuvaa ilmettä! <3 Mutta nytpä pysyvät matoset loitolla! Meilläkin oli viime viikolla syysmadotus. Nuppu-höppö söi taas "namit" kiltisti kämmeneltä, mutta Jujua piti jujutella. Mokoma hoksaa jo Easy Pill -huijauksenkin, joten päädyin vain ottamaan pojan kainaloon, pusuttelemaan hurjasti ja nakkaamaan siinä hötäkässä tabletin kurkusta alas. Menihän se niinkin, mutta tuo teidän systeemi näyttää paljon kätevämmältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Max: Ai mikä madotus. Mistä te puhutte? En mä ole huomannut mitään. Pepsi oli kyllä jostain kiukkunen koko illan.. Mutta naiset on naisia :-D

   Poista
 3. Profender on meilläkin käytössä (mutta isojen miesten annos) ja ilmeet Pepsin tyylisiä. Toimenpiteen jälkeen kadotaan yleensä koko päiväksi. Mutta nyt on teilläkin huoletonta kun ei ole loiset harmina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä: Ai tämä olikin jo Nerolle tuttu. Meilläkin on kesän hiirien/myyrien mahdolliset loiset häädettynä :-)

   Poista
 4. Meilläkin madotus on aina oma show, Into on helppo tapaus niinkuin yleensä kaikessa, mutta Nemon kanssa saa taistella. Täytyykin kokeilla tuota liuosta kun punkkien torjuntaanikun se hyväksi todettiin.

  VastaaPoista
 5. Hmmm. kiintoisaa ainetta. Ilmeisesti selviäisi ilman sätkintää ja karvasatoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä: Hyvästä tuloksesta kertoo se, että selvisin ihan yksin lääkkeen annosta enkä tarvinnut isäntää pitämään kiinni yhtään sätkivää ja raapivaa kissaa.

   Poista
 6. Meillä on käytetty tuota jo vuosia hyvällä menestyksellä.
  Pillereiden antaminen on aina pieni taistelu ja sitä seuraa "puhumattomuus", mutta tuolla valeluliuoksella kissat tuskin huomaavat koko juttua.
  Täytyy vaan varoa että eivät nuole toistensa niskaa vähään aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä: En huomannut vahtia sitä nuolemista.. Mutta ei kai ne tainneet nuolla kovin paljon ;-)

   Poista
 7. Meillä tuupataan pillerit kurkkuun per kissa kerran vuodessa (koska nämä eivät ulkoile, mielellään edes kantokassissa) ja tota litkua on käytetty vain muissa loishoidoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepsi: Tuupataan kurkkuun.. Minulle ei tuupata. Tai on yritetty, mutta ei ole onnistuttu :-D

   Poista
 8. Vai sellaista! Meillä on kanssa joskus mietitty, että jos tuota kokeilisi. Pillereistä on tullut KAMALIA sivuvaikutuksia, eikä olla vielä uskallettu kokeilla tuota, kun siinä on kuitenkin toinen vaikuttava aine sama kuin Drontalissa. Eihän sitä tietysti voi tietää mikä ne haittavaikutukset teki, mutta ei silti ole tohtinut kokeilla. Onneksi ei ole myyrästäviä kissoja. On saatu eläinlääkäriltä vapautus madotuksista, ellei ole epäiltävissä mitään ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tykätään myyrästää, siksi meidät on kuulemma hoidettava toisinaan. Onnelliset Friede ja Figo, kun teitä ei kiusata tällä!

   Poista
 9. Miiru istuu tässä kännykän päällä, kun yritän kirjoittaa, näin aamulla vain häntä pitäisi silitellä eikä mitään kännyä :-)!
  Meillä on lokakuussa seuraava madotus rokotuksia varten, niin olen miettinyt josko nyt kokeilisi tuota nestemäistä. Mun pitäisi jotenkin erottaa nuo nesteen laittamisen jälkeen, sillä ne kyllä puolin ja toisin nopeasti nuolettaa pään alueen toisillaan. Miten pitkään sen nesteen pitää antaa kuivua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepsi: Mun ystävällä Miirulla on oikeus olla siinä!
   Emäntä: Meillä nuollaan aika harvoin pään aluetta, joten isoa riskiä ei ollut. Nopeasti kuivui, mutta tekstissä luki ettei pikku lapset saisi olla tekemisissä kissan kanssa vuorokauteen?

   Poista
 10. Emäntä yritti näköjään olla ovela! Niin täälläkin on joskus Helmin kanssa toimittu, ja Wilman.

  VastaaPoista
 11. Noi liuokset on kyllä käteviä. Mun äidin kissalle on niitä käytetty kun se on muuten niin hankalaa, suorastaan mahdotonta. Naavalle meni viimeksi ruuan seassa ihan hyvin tabletit.

  VastaaPoista
 12. Meillä ollut kanssa vastaavaa madotuslääkettä. kaikkein kätevin tapa! :)

  VastaaPoista
 13. Meilläkin on ollut sama lääke käytössä. Se pruutataan meillä niskaan silloin kun kissa ruokailee. Raskaana kun olen niin laitan kumihanskat käteen ennen toimenpidettä, minun mielestä ohjeissa saattoi lukea niin... Toki leviäähän se aine hieman karvoihin ja kuivuu sinne, mutta välttelen kissan niskan koskettelua pari päivää. Sitten saa harja turkissa laulaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepsi: Emäntä yritti mulle samaa vippaskonstia "herkkutikku lasipurkissa" tehtävänä, mutta en mennyt lankaan en! Sinun oli varmaan fiksua käyttää hanskoja sanoisi emäntä.

   Poista
 14. Ei vitsi tätä pitää koittaa, meillä ollaan herkkämahaisia niin ei uskalleta kokeilla axiluria tai muita mut tätä on pakko! Olipa hyvä kun luin postauksia alaspäin ps. aloin lukijaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä kannattaa todella kokeilla. Tervetuloa lukijaksi! Sinunkin sivulta löytyy ihania kissakuvia, taidanpa liittyä itse sinne :-)

   Poista