maanantai 25. huhtikuuta 2016

Nutrolin testissä II

Pepsillä on ollut Nutrolin "Kissa Seniori" Omega-rasvahappovalmistetta testissä. Ensimmäisessä osassa täällä yritettiin öljy piilottaa ruokaan, mutta Pepsipä päätti paastota eikä maistelua enempää ruokaa syönyt.
 Tämä harmitti kovasti, sillä nivelrikko on uhkailemassa Pepsiä ja tästä olisi taatusti apua (ei edes kissakuva ruoka-alustassa innostanut syömään..).

"Notkeutta ja elinvoimaa: Nutrolin Kissa Seniori® huolehtii, että yli seitsemänvuotias kissasi saa terveydelleen tärkeimmät rasvahapot ja luonnolliset antioksidantit puhtaassa ja säilyvässä muodossa. Oikeat omegat tukevat vanhenevaa elimistöä, pitävät yllä liikkuvuutta sekä tuovat kiiltoa turkkiin. Hyvin miedonmakuinen öljy on helppo sekoittaa kissan ateriaan kerran päivässä.
Kun kissa ikääntyy, sen notkeus ja liikkuvuus vähenevät. Omistaja saattaa pitää tätä vanhenemiseen liittyvänä rauhoittumisena, mutta usein syynä on nivelten liikkuvuuden heikentyminen, jopa nivelrikko ja kipuilu nivelissä. Yli 7-vuotias kissa hyötyy merkittävästi etenkin kalaöljyn omega-3 EPA -rasvahapoista, joiden on useissa tutkimuksissa todettu hillitsevän tulehdusreaktioita. Myös nivelrikossa on tulehduksella roolinsa. Öljyseoksen pohjana ovat lääkelaatuiset kalaöljyt, joilla on saatu aikaan ainutlaatuinen omega-3 EPA ja DHA -rasvahappojen 1:2 suhde." 
Emäntä päätti ottaa järeemmät aseet käyttöön. Apteekista emäntä osti 2 ml ruiskun. Nutrolinia ruiskuun ja suu auki.
Näin öljy saadaan suuhun (välillä menee helpommin ja välillä ei). Toimenpiteen jälkeen Pepsi on vain vihainen pari tuntia. 
Tuijottaa ärtyneesti emäntää eikä anna koskea. Eli voitto, mutta.. Pepsi ei ymmärrä, että tämä on hänen niveltensä parhaaksi, jotta hyppiminen onnistuisi vielä pitkään! Mitenkäs kissan saisi vielä ymmärtämään tämän?

31 kommenttia:

 1. Äkäinen kuningatar ♥
  Minäkin kokeilin ensin laittaa öljyä Mustin ja Ransun ruokien päälle, mutta ei siitä mitään tullut pidemmän päälle. Lopettivat syömisen, kun äkkäsivät, että tämä on joku "lääke". Sittemmin olen antanut öljyä silloin tällöin teelusikalla suuhun. Ruiskua ei tarvita, kun pojat ovat niin kilttejä, mutta meneehän se ruiskulla varmemmin kurkkuun eikä rintakarvoille ;-D

  VastaaPoista
 2. No voi Pepsiä kun ei suostu itse syömään lääkettä :(.

  VastaaPoista
 3. Meillä on sama juttu, ruokaan ei saa lisätä mitään ylimääräistä. Ei öljyä eikä vitamiineja, ne kyllä huomataan ja ruoka jätetään syömättä. Ainoa tapa saada öljy kissan suuhun olisi ruiskuttaa se myyrään :) Millään en haluaisi koetella kissaa ruiskulla, murjotusta on vaikea kestää. Vitamiinipillerin saan menemään sillä, että säilytän niitä namipussissa ja namien välissä tarjoan pillerin. Useimmiten onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kikka; vitamiinipilleri namien välissä. Joskus olen yrittänyt samaa matopillerin kanssa: ei onnistunut. Tuo myyrään ruiskutus on hauska! Voisiko sitä kokeilla kärpäseen, perhoseen.. :D - emäntä

   Poista
 4. Meilläkin käytettiin ruiskua mutta Coco otti siitä niin paljon stressiä ettei enää voinut antaa. Ainakun se tajusi että edes otettiin salmopet pois jääkaapista niin se juoksi äkkiä sängyn alle :( Ei se ollut kivaa katsottavaa, siispä me vaihdettiin möllertupla tabletteihin! Ne menee hiukan kostutettuna suoraan kurkusta alas näppärästi eikä Coco tajua mitään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sama, että jääkaapilla ei voi käydä ja lähestyä Pepsiä ilman että se pakenee. Vaikka mitään ei olisikaan käsissä.. ei kiva :( - emäntä

   Poista
 5. Monesti miettinyt, että mikähän noissa öljyissä on niin kammottavaa, että ne ei vaan maistu, ei vaikka mitä temppuja yrittäis. Joku lohiöljy meni ihan vahingossa poitsuille ruuan seassa muutaman kerran, mutta sitten ne hoksas senkin. Toivottavasti Pepsin nivelet tykkää niin paljon öljystä, että Pepsi itsekin jossain vaiheessa huomaa, että se vaan kannattaa lipoa menemään.
  -ihminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kunpa Pepsi vain ymmärtäisi että öljy tekee tooosi hyvää! - emäntä

   Poista
 6. Jaa. Mitä jos tassuille sitä annostelisi? Jos kissa itse pesisi sen sitten pois. Onnistuisiko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matolääke me laitetaan tahnana tassuille, mutta tämä on liika litkua; se valuisi vain lattialle :( - emäntä

   Poista
 7. Vaikeata on saada öljyä kissan suuhun. Jonkun aikaa Omevio-suihke meni kohtalaisesti (http://kissiminni.blogspot.fi/2015/05/ell-kaynti.html), mutta ei todellakaan enää. Nyt vaihdetaan tabletteihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepsi pelkää kaikkia suihkeita eli ei onnistuisi :( Sen ollessa pentu, jouduttiin käyttämään joskus kukkien suihkepulloa mahdottomissa tilanteissa.. - emäntä

   Poista
 8. Eihän nuo kissat oikein ymmärrä omaa parastaan. Se on aina surkeaa, kun joutuu ruiskusta laittamaan suoraan suuhun. Yritän lepytellä nameilla jälkeenpäin. Tsemppiä öljykuurille! Siitä on kyllä varmasti apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nameja minäkin annan. Tai maitoa (Pepsin herkkua on rasvaton laktoositon maito). Mutta hetihän ne eivät kelpaa kun on suu täynnä öljyistä makua. - emäntä

   Poista
 9. Voi Pepsi, mä niin ymmärrän sua! Se haju mikä tarttuu koko turkkiin öljyruuan ja ruokapesun jälkeen, on ihan kamala eikä lähde, vaikka kuinka puunaan itteeni. Tuohon ruiskuhommaan en kyllä suostuis, oot sää aika sissi! :) -Mimmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Mimmi että ymmärrät! Minkäs teet kun ruisku laitetaan huulille etkä pääse pakoon! - Pepsi

   Poista
 10. Kaikki lääkintä on KAKKAA.

  terv
  Ilona

  VastaaPoista
 11. Ruutalla EI saa laittaa kissan suuhun Mitään! Jos joku on niin pahaa, ni sitä ei sit syödä, nih! Taistele Pepsi, taistele! T. S&O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä pakenen, taistelen ja olen vihainen. Saanpahan ainakin ihmisille pahan mielen ;) - Pepsi

   Poista
 12. Eipä mene meillä öljyt lusikasta eikä ruoassa. Ruiskulla tuupataan. Sen verran ovat tottuneet, ettei mökötystä kestä minuutteja pidempään. Edes Karamellillä :) :)
  Tsemppiä harjoituksiin ja testeihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä et totu - en en en! Ihmiset saavat lopettaa tämän! - Pepsi

   Poista
 13. Voi Pepsi, elämä on joskus ihan kurjaa. Meilläkin on ihan tuota samaa öljyä jolla muuten niin hyvänmakuiset ateriat pilataan.
  Vielä ei olla siirrytty ruiskuhommiin, mutta sitäkin harkitaan, vanha Fanny varmasti saisi sydärin jos jotain ylimääräistä suupieleen tökätään.
  Penalla on niin huono muisti, että se kyllä kävisi kunhan vain saa olla mamman kyljessä kiinni.
  Olen yrittänyt valita kissoille sellaista kuivamuonaa jossa on näitä hyviä juttuja omegaa ym.
  Koeta Pepsi kestää, notkeat nivelet tuo iloisen ikääntymisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kun se on kurjaa ja pahaa!! Olisinpa Pena.. - Pepsi

   Poista
 14. Samoja ongelmia, samoja ongelmia...*huoh*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole helppoa, kun kissat vetoavat ihmisen tunteisiin ;)

   Poista
 15. Höhhh, voi Pepsi! Mitä jos totuttaa hissukseen, ensin ihan huomaamattomalla tilkalla kunnolla sekoitettuna ruokaan ja siitä pikkuhiljaa määrän nosto? :) Jos kisuilla on raksut vapaasti tarjolla, säännölliset ruoka-ajat voisi olla avuksi myös, jolloin kisun on pakko syödä tarjottua ruokaa. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritettiin parilla tipalla totuttaa ruoan seassa, mutta ei kuningatar suostunut syömään ruokaansa. Raksuja Pepsi ei niin paljoa syökään, vaikka ne on tarjolla. Joten muutaman päivän ruokalakon jälkeen oli pakko antaa välillä öljytöntä ruokaa ja sitten taas yrittää. Ei onnistunut ruoan seassa :(

   Poista