lauantai 9. huhtikuuta 2016

Pissitesti

Maxilla haiskahtaa joskus pisut vahvemmille. Tai niin ainakin olen epäillyt. Luin tovi sitten Pesosen blogista kotitestistä ja päätin hankkia sen meille testiin.
Näissä kahdessa kuvassa ei ole kyllä Max vaan Pepsi, joka tuli ensimmäisenä ihmettelemään mitä tapahtuu ja miksi vessa on keskellä lattiaa. Pepsi ei kuitenkaan kiinnostunut asiasta enempää, sillä ei kai kuningatar nyt kaikkien nähden.... (olisihan se noloa, kun vielä kamerakin on näkyvissä!!)
Max on taas se helpompi, joka tekee tarpeensa aina kun vastaan tulee sopiva paikka (tai ei-sopiva ihmisten mielestä). Montaa minuuttia ei siis todellakaan tarvinnut odottaa kun Max asettui paikoilleen:
Testi on siis tämän näköinen, jonka ostin Faunattaresta. Mukana on väriluiska, jonka perusteella hiekan väriä verrataan.
Maxin väri on minun päätelmien mukaan normaalin ja liian happaman rajoilla. Eikä minulla ole hajuakaan mikä voisi auttaa. Vettähän Max juo reilusti enemmän kuin Pepsi eikä tästä rajatuloksesta ainakaan ole ollut ongelmia. Seurata aion jatkossakin silloin tällöin, sillä pussista tekee useamman testin.

20 kommenttia:

  1. En ole kuullutkaan tuollaisesta testistä koskaan aikaisemmin. Pitäisikö sinun uusia testi ja ottaa sitten yhteyttä eläinlääkäriin, jos vielä asia askarruttaa. Itseni tuntien en saisi asialta rauhaa ennen kuin asia olisi selvitetty. Itse ostimme eläinlääkäriltä näytehiekkaa, kun Mannilta piti saada virtsanäyte silloin, kun herrä kärsi idiopaattisesta kystiitistä. Kamala vaiva kaiken kaikkiaan.
    http://mannilainen.blogspot.fi/2014/02/idiopaattinen-kystiitti.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toistin testin samoin tuloksin. Seuraan asiaa :) - emäntä

      Poista
  2. Onpa Max kuuliainen, kun pissaakin "käskystä"! Niin kiltti poika... Olisi ehkä kiva saada myös Pepsin tulos, vertailun vuoksi? Pepsilla on söpö naama, silmät pyöreinä ja niin tarkkaavaisena ♥
    Toivottavasti Max on terve, pissa-asiat on tärkeitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Max toisti tänään testin. 20 sekuntia astian laitosta lattialle ja poika oli pissimässä :D Pepsiä saisi odottaa puoli päivää..

      Poista
  3. Hyvä, että Max on noin helppo testikisuli, joskus kuullut ettei kaikki kissat suostu tuohon testihiekkaan pissimään. Meillä tilanne olis varmaan se, että hiekkalaatikko menis nurin kun kaikki neljä haluaisivat samaan aikaan sinne ihmettelemään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä menin heti, kun näin astian. Emäntä katsoi että 20 sekuntia sai astia olla rauhassa. Kiva pissiä muualle! - Max

      Poista
  4. Max on taitava testaaja, ei onnistuisi mellä tuokaan temppu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen avulias testikissa! Valmiina kaikkeen! - Max

      Poista
  5. Mä varmaan uusisin kyllä ton testin, että näkisin onko tulos toisenkin kerran sama ja jos ois ni sitte soittaisin lekurille, että saisin keskustella jonkun asiantuntijan kanssa.
    Näin tota testihiekkaa Faunattaressa ja mietin, että pitäs ihan mielenkiinnosta testata minkälaista tulosta poikien pissi antaa. En vaan tiiä suostuisko ne ikinä tuohon pissimään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusinta testi antoi saman raja-arvon. Maxia ei tarvitse paljon suostutella :D

      Poista
  6. Mielenkiintoinen testi. En luottaisi kuitenkaan omiin testeihin, vaan kääntyisin lääkärin puoleen jos tarvis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on. Seuraan nyt asiaa ja tarvittaessa lääkäriin. Mietin mitä itse voin tehdä asialle.

      Poista
  7. Mielenkiintoista, en ole tuollaisesta kuullutkaan.

    VastaaPoista
  8. Meilläkin pojat osaisivat varmasti pissata tuohon, voisi joskus koklata tuota!

    VastaaPoista
  9. Jaa. Pitäisköhän meidän testata? Tokkopa kuitenkaan onnistuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö Myrsky pissaa silloin kun käskee ;) Meillä Max kyllä tekee sen :)

      Poista
  10. Onko tuotteessa määritelty mikä pH on normaali ja mikä hapanta? Kissan ihannepH on 6.0-6.4. Jos testi toistuvasti menee ns. vaarallisen puolelle, niin kannattaa melkein hankkia pH-liuskoja ja varmistaa tulos niillä. :) Minulle on jäänyt muistikuva, ettei nuo hiekkamittaukset ole täysin luotettavia.

    Virtsan haju johtuu yleensä sen väkevyydestä eli siitä, ettei kissa ole juonut/pissannut tarpeeksi. Vesi ja riittävä pissaaminen pitävät virtsan laimeana. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuotteessa ei ole ph-määritelmää :( Mistä ph-liuskoja saa? Max kyllä juo ja käy vessassa tiheämpään kuin Pepsi.

      Poista