lauantai 2. huhtikuuta 2016

Nutrolin testissä

Saimme Nutrolinilta "Kissa Seniori" Omega-rasvahappovalmistetta testiin.
Eläinlääkärihän on arvellut Pepsillä olevan alkava nivelrikko. Tästä syystä olisivat vitamiinit ja öljyt todella hyviä Pepsille.
"Notkeutta ja elinvoimaa: Nutrolin Kissa Seniori® huolehtii, että yli seitsemänvuotias kissasi saa terveydelleen tärkeimmät rasvahapot ja luonnolliset antioksidantit puhtaassa ja säilyvässä muodossa. Oikeat omegat tukevat vanhenevaa elimistöä, pitävät yllä liikkuvuutta sekä tuovat kiiltoa turkkiin. Hyvin miedonmakuinen öljy on helppo sekoittaa kissan ateriaan kerran päivässä.
Kun kissa ikääntyy, sen notkeus ja liikkuvuus vähenevät. Omistaja saattaa pitää tätä vanhenemiseen liittyvänä rauhoittumisena, mutta usein syynä on nivelten liikkuvuuden heikentyminen, jopa nivelrikko ja kipuilu nivelissä. Yli 7-vuotias kissa hyötyy merkittävästi etenkin kalaöljyn omega-3 EPA -rasvahapoista, joiden on useissa tutkimuksissa todettu hillitsevän tulehdusreaktioita. Myös nivelrikossa on tulehduksella roolinsa. Öljyseoksen pohjana ovat lääkelaatuiset kalaöljyt, joilla on saatu aikaan ainutlaatuinen omega-3 EPA ja DHA -rasvahappojen 1:2 suhde."
No miten tämä öljy otettiin meillä vastaan: Max oli heti kiinnostunut pullosta, kun sen esille otin. Ja Pepsi heti epäileväinen.
Eihän siitä toki mitään haittaa ole, jos Maxikin öljyä syö - päinvastoin saa syödä- mutta Pepsille tämä öljy on tarkoitettu. Ja siksi Pepsi on testissä.
Suurin haaste Pepsin kohdalla on, että Pepsi haistaa heti epäilyttävät ainekset märkäruoassa, johon öljyä lisätään ensin parina tippana. Asiassa ei auta sekään, että Pepsi ei kalaruoasta niin välitä ja kun öljy tekee ruoasta kalamaisen hajuisen.. Näin ollen Pepsi sanoi heti kiitos ei.
Yritin huijata kuningarta laittamalla päälle Primacatin yrttejä kissoille, joka on tehonnut ennenkin "ei lempiruoka" päivinä.
No ruokaa maisteltiin, mutta kaikkea ei syöty.. Mutta edistystä sekin, että edes osa ruoasta meni vatsaan öljyn kanssa. Mutta mitenkäs kävi sitten kalaruoka päivänä:
Yllättäen Pepsi ei hoksannutkaan öljyä kalaruoan seassa ja vaikka Pepsi ei kalaruoasta niin välitä, niin ruokaa meni vatsaan yllättävän paljon.

Kokeilu jatkuu. Jospa Pepsin vielä saisi nauttimaan terveellisestä  Nutrolin Kissa Seniorista ihan kokonaisia annosmääriä.

22 kommenttia:

 1. Pitääkin harkira tuon ostamista Kajsalle, hinta näytti olevan ihan kohtuullinen. Kiinnostuksella seurataan tätä testiä!

  VastaaPoista
 2. Pitänee hankkia meillekin, kun ensi kesänä molemmat ovat jo vähintään seitsemän. Tosin voi olla aika haastavaa saada huijattua nuo sitä syömään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoalla huijaus ei oikein onnistu, pitää yrittää muuta ;)

   Poista
 3. Kalaöljy on kyllä merkillistä ainetta, sitä ei vaan suostuta syömään, ei mitenkään paitsi joskus vahingossa. Aina kun ostaa uuden merkkistä, saattaa kerran mennä vahingossa annos öljyä sapuskan joukossa, mutta seuraavalla kerralla öljyinen ruoka jää syömättä. Toivottavasti teillä maistuu edes jotenkin, että saadaan kuulla testituloksia enemmänkin.

  VastaaPoista
 4. Sis! Ei anneta niitten huijata meitä!

  Tassu nyrkissä
  Ilona

  VastaaPoista
 5. Meillä ihan vastaava tuote mutta pennuille ja aikuisille tarkoitettu. Pennuille annan lääkeruiskusta, kaksi ottaa kuin ei mitään, lähes mielellään, yksi vähän pitkin hampain. Myös Ruska ja Rauha saavat ruiskusta. Eivät tykkää mutta ottavat kuitenkin. Minä olen vähän julma emäntä, kissa/pentu joko ottaa tai ottaa ja itkee.

  VastaaPoista
 6. Lääkeruisku taitaa olla se varmin tapa antaa kissalle jotain ylimääräistä jokapäiväisen tutun ruoan lisäksi.

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Yksittäisiä kertoja vahingossa, mutta ei se vielä oikein tehoa.. :(

   Poista
 8. Meillä ei kyllä kalaöljy ole mennyt mitenkään alas, muuta kuin ruiskulla sitä joskus annoin ja Coco juoksi aina karkuun :D Nykyään annetaan möller tupla tablettina suoraan kurkusta alas niin ei tule pahamieli kissoille eikä ihmisille ja kaikki on tyytyväisiä!

  VastaaPoista
 9. Kalaruokaan öljy onkin varmaan helpoin piilottaa.. Meillä Alfred syö kalaöljyä ihan mielellään, ilmeisesti jotenkin poikkeuksellinen tapaus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että Alfred syö mielellään :) Olisipa meilläkin.. kalaruoasta Pepsi ei tosiaan haistanut öljyä, mutta kun se ei syö kalaruokia koskaan isoa annosta..

   Poista
 10. Meiltäkin löytyy tuollainen pinkki pullo, mutta ei, ei kelpaa kissoille... huoh :D

  VastaaPoista
 11. Mitä, ei maistu kalaruuat?! :D Miekin olen harkinnut Nutrolinia meille testiin, nimenomaan tuota senioria, vaikka vanhin kisuista on "vasta" 5-vuotias. :) Senioriversio on laadukkaampi ja halvempikin kuin perusversio. Salmopet on toiminut meillä muuten ihan erinomaisesti, mutta Rakun korvat töhnii sen verran, että haluaisin testata väheneekö töhnintä lohettomalla öljyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kala ei ole Pepsin maku. Mutta testaus jatkuu toisin tavoin ;)

   Poista