torstai 14. huhtikuuta 2016

Temppukirjaan tutustumassa

Sain kummipojaltani ihanan kevätlahjan juuri jalkani ollessa levossa: Elina Väyrynen - Suuri Kissatemppukirja.
Kissatemppukirjaa on muissakin blogeissa esitelty ja täytyy sanoa että minäkin tykästyin kirjaan. Selasin kirjaa laittaen tarroja kirjan sivuun sen merkiksi, että olisiko tämä juttu enemmän Pepsiin vai Maxiin liittyvä (osaatte varmaan arvata kumpi tarra tarkoittaa kumpaa ja merkkejä tuli loppujen lopuksi paljon!).
Erityisen kirjasta minulle teki se, että sain sen kummipojaltani, jonka luokanopettaja-kirjailija Elina Väyrynen oli signeerannut juuri minulle :)
Kirjassa on useampi osuus: kissan kouluttaminen, hyödylliset tiedot+tavat, temput, kissa-agility ja muut aktivoinnit. Yllä olevassa kuvassa kerrotaan kissan kehonkielestä, johon laitoin Pepsi-merkin, sillä muutama kohta tuntui sopivan hyvin Pepsiin ja auttoi oivaltamaan mm miksi Pepsi kääntää päänsä pois; tarkoittaa häpeää tai tilanteen välttelyä.. hmm.. kuningatar käytöstä :D
Yllä olevassa kuvassa taas kerrotaan Kissan tuntemisesta ja esitettiin erilaisia kysymyksiä esim "jaksaako kissa keskittyä vai kyllästyykö se nopeasti?" - vastaus olisi meillä ensimmäiseen osaan Pepsi ja toiseen Max :)

 Vielä en ole päässyt testaamaan uusia temppuja tms, sillä odotan jalkani tervehtymistä, jotta voisimme kokeilla esim pujottelua (pujottelu -sivulla on nyt molempien kissojen merkit).
Joten kissatkin saavat ihan rauhassa vielä levätä uusien oppimisten suhteen.
Max ja Pepsi: "Anna meidän nyt nukkua ja keskity sinä vain siihen kirjan selailuun!"

18 kommenttia:

 1. Vau, omakätisesti signeerattu temppukirja, mahtava juttu! Siinä on varmaan vaikka mitä kiinnostavaa, tavallisissa kissakirjoissa on vain ylimalkaisesti samat jutut kissan käyttäytymisestä, tuollainen syventävä tieto olisikin kiinnostavaa. Täytyy kysellä kirjastosta, kiitos vinkistä!
  Ihana söpöliini Max pyytämässä ulos tuossa alla, eihän tuota voi vastustaa ♥ Ja ihan selvästi Max osaa puhua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on kyllä hyvä :) Ja Maxin ulos pyytämiselle on ihan oma soundinsa :)

   Poista
 2. Pepsistä on selkeesti otettu mallia noihin tarroihin ^.^ Nuo tiedot ja tavat yms. kiinnostaa kyllä vielä temppujakin enemmän eli kiva tietää, että niistäkin jutuista on tuossa kirjassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on mukava kun siinä on niin monta osa-aluetta.

   Poista
 3. Ihan oikeasti? Onko Pepsiltä ja Maxilta kysytty, kiinnostaako heitä moinen homma? Herra Karvajalka haluaa vastauksen tähän kysymykseen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Herra Karvajalka teemme mielellämme temppuja, jos niistä saa hyviä herkkuja :) - Pepsi ja Max

   Poista
 4. Mikäs tuon parempaa lukemista sairaslomalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Olen lukenut kyllä myös Soturikissoja ja kukkakirjoja :)

   Poista
 5. Teistä varmasti tulee temppueksperttejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se käy, jos saadaan paljon herkkuja!! - Pepsi ja Max

   Poista
 6. Nimmarilla oikein, vau! :) Ihanat merkit ja mahtavaa, että saitte tekin tuon luettavaksi! Innolla odottelen tulevia temppuraportteja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan nimmarilla :D Olen kyllä todella iloinen kirjasta. Katselin piano/kitara/rumpu soittosivuja ja mietin mitenkähän harjoitukset teillä sujuvat :)

   Poista
 7. On varmasti tosi mielenkiintoinen kirja! Ihania nuo tarrat :) On se hyvä Pepsin ja Maxin nyt huilata, että jaksaa sitten harjoitella temppuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän nuo huilaavat taas :) Tarroja ostettiin Autuas Olo -blogilta: http://autuasolo.blogspot.fi/2016/02/pieni-kissakauppa.html

   Poista
 8. Meille tuli tuossa joitain viikkoja sitten kaksi uutta kissaa, joista toinen, Vilma nimeltään, on samankaltainen väritykseltään kuin Pepsi - tuli heti kuvaa katsoessa fiilis, että kas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustavalkoiset kissat ovat oikein hyvän värisiä! Ja teidän kissa on kyllä ihan samisvärinen :) - Pepsi

   Poista
 9. Ihan omistuskirjoituksen sait, hieno juttu! Meidän voi olla aivan turha edes avata tuota kirjaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omistuskirjoitus kirjassa teki siitä aivan erityisen :)

   Poista