sunnuntai 28. tammikuuta 2024

Työskentelyvinkkejä kissan kanssa

 Emäntä:

Olen koonnut tähän muutaman vinkin, jotta etätyö olisi mahdollista myös silloin kun kissa ei anna rauhaa ihmisen tehdä etätöitänsä. 

 

Kuvamallina on kukapa muukaan kuin Tassunlinnan kuningatar Pepsi.

1. Ota kissa syliin. Ja yritä se saada myös rentoutumaan siihen.
 
2. Anna syötävää/herkkuja eli huijaa kissa pois (tästä ei nyt kuvaa, mutta osaatte kuvitella kohdan).

3. Ala ihmettelemään jotain ikkunan ulkopuolella, jolloin kissa menee tuijottamaan ikkunasta. (Pepsi: Miksi minulla on sellainen olo että minua huijataan. Eihän tuolla ole muutakuin lunta.)

4. Osta iso hiirimatto, joka kattaa melkein koko työpöydän, jolloin voit käyttää hiirtä siinä missä sattuu olemaan tilaa sitä kulloinkin liikutella.

5. Laita työkoneen kakkosruudulle joku kissapeli. Esimerkiksi kärpäspeli, joka saa kissan mielenkiinnon kääntymään hetkeksi pois emännän etätöistä.

Lopulta kun mikään ei auta, poistu hetkeksi huoneesta ja kutsu kissa mukaasi. Toivo että kissa unohtaisi tulla takaisin perässäsi työpöydälle. Huoh.

Muita ideoita?

- Emäntä

8 kommenttia:

 1. Pepsi sua huijataan! Meillä on oma työkassi mistä käsin me autetaan töiden tekemistä. Työvuoron alussa mennään palvelijan ja näppiksen väliin. Siitä palvelija tietää ottaa kassin ja me mennään sinne tekemään töitä. Tosin vain yksi kerrallaan pystyy tekemään sieltä töitä. Muiden pitää odottaa pöydän reunalla vuoron alkamista. Tai sitte mennä työhuoneen mökkeihin pitämään lepovuoroa.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on hyvä keino, jos vuoronumeroiden käyttö toimii. Minulla olikin tunne että minua huijataan koko ajan - Pepsi

   Poista
 2. Mulla on siinä työpöydän vieressä oma lipasto, jolla on pehmeä matto. Siinä voi päivystää, milloin on taas aika hypätä näppiksen päälle auttamaan. Mami on nyt keksinyt laittaa läppärin parin oikein paksun kirjan päälle, niin en sen näppikselle enää pääse. Niin ja mami osaa käyttää hiirtä kummalla kädellä vaan, niin voin lepäillä sillä isolla hiirimatolla missä vaan. Mutta kun rupeaa kuulumaan vieraiden ihmisten höpötystä, niin eka käännän pyllyn kameraa päin ja sitten poistun paikalta. Miksiköhän mamilla ei ole useinkaan kamera päällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännä ettei ole kameraa päällä. Minä tykkään sivusta seurata kun ihmiset puhuvat ruudussa. Emännällä on niin paljon papereita pöydällä, että välillä on vaikea löytää paikkaa hiirimatolta muualta kuin hiiren päältä - Pepsi

   Poista
 3. Pepsin vinkkejä kollegoille, näin voit työskennellä yhdessä emännän/isännän kanssa. 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäähän sitä ruokansa eteen jotain tehdä! - Pepsi

   Poista
 4. Työhuoneeseen ovi, sanoo täältä kovasydäminen henkilökunta. Lisävinkkejä siihen, ettei ovea olla koko ajan kaapimassa eikä sen ulkopuolella konsertoida on se, että kissahenkilöitä on ruokittava riittävästi ennen huoneeseen sulkeutumista. ;)

  Helläsydämisille henkilökunnalle nämä neuvot ovat varmasti oivalliset ja riittävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkuva oven takana konsertoiminen ja raaputtaminen ottaa emäntää enemmän päähän kuin kissa pöydällä. Testattu siis on :D

   Poista